De geschiedenis van Tanktransport Peeters

De fundamenten van de transportactiviteiten van Tanktransport Peeters werden reeds meer dan een halve eeuw geleden gelegd. Het familiebedrijf startte in 1948 langs het Kempisch Kanaal en spitste zich aanvankelijk toe op het transport en de verdeling van kolen en meststoffen die per schip werden aangevoerd.

Toen vanaf de jaren ’60 elektriciteit, stookolie en aardgas aan populariteit wonnen, schakelde het bedrijf over naar het transport van zand en grind. Immers, het dalende gebruik van de primaire brandstoffen bood weinig toekomstperspectieven en het bedrijf werd geconfronteerd met een dalende rendabiliteit.

1978 was een mijlpaal in de geschiedenis van Tanktransport Peeters. Het bedrijf startte dat jaar met het dedicated vervoer van zwavelzuur. Vanuit deze ervaring groeide de specialisatie in het vervoer van ADR-producten. De nodige investeringen in personeel, opleidingen en materiaal werden gedaan om te voldoen aan de strenge eisen die het vervoer van ADR-producten oplegt.

In 1999 verhuisde Tanktransport Peeters van de historische locatie langs het Kempisch Kanaal naar het industrieterrein in Arendonk. Hier werd een professioneel en functioneel bedrijfsgebouw opgezet. Op het bedrijfsterrein bevindt zich het kantoorgebouw, een vakkundige werkplaats en een cleaning die de wagens zowel in- als uitwendig kan reinigen.

Vandaag bekleedt Tanktransport Peeters een mooie plaats op de ranglijst van meest productieve transportbedrijven in België en worden er jaarlijks meer dan 15.000 transporten uitgevoerd in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.

Meer info?

Hebt u een vraag, een opmerking of bent u op zoek naar een competitieve transportprijs?
» Lees meer

DEKRAQuality Management
ISO 9001:2000
Voluntary participation
in regular monitoring
DEKRA certified